Zalariz tökmagolaj, az ősz sötétzöld íze
Zalariz tökmagolajunk prémium minőségű, válogatott magyar tökmagból kézzel sajtolva. Nemcsak saláták, rántották és édességek pompás fűszere, hanem az egészégnek is nagy barátja.
A tökmagban található értékes zsírok a hidegsajtolás során egyenesen átvándorolnak ebbe a sötétzöld olajba. Érdekesség kedvéért elmondjuk, hogy a Pödör körülbelül 30 tököt vagy 2,5 kg tökmagot használ fel 1 liter tökmagolaj készítéséhez.
A hidegen sajtolt
zalariz tökmagolaj használatáról
A tökmagolaj minden kétséget kizáróan első helyen áll a kulináris különlegességek sorában, így az egyik legnépszerűbb étkezési olaj. Sötétzöld szín, intenzív, diós illat - a Zalariz tökmagolaj így csurran ki az üvegből.
Nagyon sokoldalú, finom szinte minden salátavariációhoz, vagy leveles zöldsalátákra dresszingként. Kiváló továbbá hidegkonyhai készítményekhez, sütőtökleves, krumplisaláta, vagy tojásrántotta tökéletesítésére, de sütemények, torták tésztáját és krémjét is egyaránt megbolondítják ezzel a varázserejű zöld olajjal. Egy csepp tökmagolaj a vaníliafagylatra igazán izgalmas!
Összetevők:
100% olaj tökmagból.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia3693kJ /898kcal
Zsír99,6g
amelyből telített zsírsavak17,1g
egyszeresen telítetlen zsírsavak33,9g
többszörösen telítetlen zsírsavak48,6g
Szénhidrát0g
amelyből cukrok0g
Fehérje0g
Só0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Omega-3 0,2 g
Omega-6 22,4 g
Omega-9 34 g
Tárolás:
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
A Zalariz tökmagolaj
jótékony hatásai
A Zalariz tökmagolaj közel fele többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Ezek a zsírsavak tágítják az ereket, az immunitást erősítve ezáltal.
Az antioxidánsok a sejtek őrei. Védik a sejteket és a sejtmembránokat a szabad gyököktől.
Az E-, A-, B1-, B2-, B3-, C- és D-vitaminok együttes ereje jótékony hatással bír az emberi szervezet különböző részeire. Így például ezek a vitaminok csökkentik a magas koleszterinszintet, s ezzel az érelmeszesedés okozta betegségek, illetve stroke veszélyét.