Olívaolaj, a mediterrán favorit-olaj
Mindenki ismeri, mindenki szereti: ez az olívaolaj! Csakis a hidegen sajtolt, szűz olívaolajtól kaphatjuk meg a maximumot, és csakis a tiszta, szabályozott gazdálkodásból származó olaj nyújtja azt a jellegzetes ízt, amit várunk tőle.
A Pödör hidegen sajtolt olívaolaja olyan régióból származik, ahol az olajfa jól érzi magát, és garantáltan nincs benne adalékanyag. A görög ég alatt, pontosabban a Peloponnészoszi-félszigeten, Lakóniában nőnek azok az olajfák, ahonnan ez a páratlan olaj származik.
A hidegen sajtolt olívaolaj használatáról
Nincs még egy olyan olaj, mint az olívaolaj, amely ennyire népszerű volna a gourmet és profi szakácsok közt. Ha olyan minőségű, mint a Pödör olívaolaja, semmi sem áll a tökéletes ízélmény útjában. Ezt a hidegen sajtolt olajat számos ételhez használhatjuk: így klasszikus módon salátákban és öntetekben, de levesek és tésztaételek ízesítésére is. Az olívaolajat nem szabad hevíteni, mivel a hő tönkreteszi az egészségre olyannyira kedvező hatású tápanyagait. Ezért az extra szűz olívaolaj kevésbé alkalmas sütésre, mint más olajok.
Összetevők:
100% olaj olívából.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia3404kJ /825kcal
Zsír92g
amelyből telített zsírsavak13g
egyszeresen telítetlen zsírsavak71g
többszörösen telítetlen zsírsavak8g
Szénhidrát0g
amelyből cukrok0g
Fehérje0g
Só0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Omega-3 12,8 g
Omega-6 44,1 g
Omega-9 17 g
Tárolás:
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Görögország
Az extra szűz olívaolaj jótékony hatásai:
Az olajsavat tartják a legfontosabb egyszeresen telített zsírsavnak. Csökkenti a rossz, LDL koleszterinszintet, s ezáltal az erekben való lerakódásokat is. Íme egy szokatlan elnevezés, amely mögött egy nagy erejű anyag rejlik: a polifenol.
Ez az Ön szempontjából annyit jelent, hogy fogyasztása mellett csökken a 2-es típusú diabétesz, a túlsúly vagy a szívproblémák kialakulásának veszélye. Emellett a polifenol gátolja az oxidációs folyamatokat a szervezetben.
Az extra szűz olívaolajban számos, antioxidáns hatású E-vitamin is található. Száz grammonként 12 milligrammos értékével az extra szűz olívaolaj az egyik legfontosabb élelmiszer, amelyben ez a vitamin megtalálható. Az E-vitamin megköti a szabad gyököket, és ezáltal védi a sejteket a károsodástól.