A bio szezámmagolajról
A szezám a világ egyik legrégibb olajnövénye. Olaja különösen értékes a benne lévő „jó” zsírok miatt. A szép világossárga színű szezámmagolaj megőrzi a szezám növény jellegzetes ízét és illatát, ezáltal az ázsiai konyha kedvelt összetevője.
A Pödör bio- szezámmagolajat a szezám fehér magjából állítjuk elő, kézi szüretelés után, ami garantálja, hogy a sajtolásnál kizárólag optimálisan érett magokat használjunk fel.
Összetevők:
100% olaj bio szezámmagból.
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia3693kJ/898kcal
Zsír99,6 g
amelyből telített zsírsavak13 g
egyszeresen telítetlen zsírsavak42 g
többszörösen telítetlen zsírsavak45 g
Szénhidrát0 g
amelyből cukrok0 g
Fehérje0 g
Só0 g
Nyomokban diót, mogyorót és földimogyorót tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Omega-3 0,6 g
Omega-6 18,9 g
Omega-9 42 g
Tárolás:
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
Tanúsítvány:
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.
A szezámmagolaj
használatáról:
Kellemes aromájától különleges ízt nyernek a leghétköznapibb ételek, így a rizs, nokedli vagy a vegetáriánus fogások is. Tökéletesen harmonizál nyers vagy párolt zöldségekkel (főképp a céklával és spenóttal), és remekül használható levesek (így a zöldség- és paradicsomleves), mártások, valamint zöldség-és gyümölcssaláták ízesítésére.