Bio sárgabarackmag olaj, a sokoldalú olaj – az egészségért és a szépségért
A sárgabarackmag olaj az egyik legrégebben ismert olajfajta - ráadásul az egyik legértékesebb is! Az ókori Kínában a sárgabarack magjából nyert aranyszínű olajat különösen nagyra tartották a szépségre gyakorolt jótékony hatása miatt. Amikor kinyitjuk az üveget, finom marcipán- és leheletnyi Amaretto-illat csapja meg az orrunkat.
A sárgabarackmagokat kizárólag mechanikus eljárással sajtoljuk. A bonyolult, különleges gondossággal végzett sajtolás során a sárgabarackmag minden egészséges összetevője megmarad, így a benne lévő E- és B-vitaminok, illetve a telítetlen zsírsavak.
A hidegen sajtolt
sárgabarackmag olaj használatáról:
Minthogy ebben az olajban minden benne van, ami a testünknek jó, egyetlen háztartásból sem hiányozhat. Tartsuk viszont szem előtt, hogy a sárgabarackmag olaj mindig vegyszermentes, bio eredetű, hidegen sajtolt és finomítatlan legyen, mert csakis így őrzi meg értékes összetevőit.
A sárgabarackmag olaj használatának titka, hogy nem szabad túlságosan felhevíteni. A sütési hő tönkretenné vagy teljesen elpusztítaná az összetevőit. Így a sárgabarackmag olaj különösen alkalmas alapanyaga a salátaönteteknek, nem kis részben azért is, mert remekül harmonizál a friss citruslevekkel. Tipp: Néhány csepp sárgabarackolajjal különleges aromát varázsolhatunk a friss tésztákba vagy levesekbe.
Összetevők:
100% olaj bio sárgabarackmagból
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia3751kJ /896kcal
Zsír99,6g
amelyből telített zsírsavak8g
egyszeresen telítetlen zsírsavak69g
többszörösen telítetlen zsírsavak23g
Szénhidrát0g
amelyből cukrok0g
Fehérje0g
E-vitamin18mg
Só0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Omega-3 0,1 g
Omega-6 4,5 g
Omega-9 54 g
Tárolás:
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
Tanúsítvány:
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.
A sárgabarackmag olaj
jótékony hatásai:
A sárgabarackmag olajnak igen magas a B- és E-vitamin tartalma. Mindkét vitamin elemi fontosságú az emberi szervezet számára.
A sárgabarackmag olaj legfőbb összetevője az életfunkciókhoz nélkülözhetetlen olajsav. Mivel testünk nem képes önállóan termelni ezt a savat, táplálkozással kell a szervezetbe juttatni.