Tökmagkrém
Amilyen apró, olyan sok jótékony hatása van a tökmagnak. Kiemelkedően magas a fehérjetartalma: 100 g tökmag 28.5 g fehérjét tartalmaz, emellett bővelkedik rostban, K-vitaminban, foszforban, magnéziumban (a tökmag az egyik legjobb természetes magnéziumforrás!) és cinkben. A magnézium elengedhetetlen az egészséges szívműködéshez, csökkenti a vérnyomást, javítja a keringési rendszert.
A tökmag ezenkívül gazdag antioxidánsokban, például karotinoidokat és E-vitamint tartalmaz. Az antioxidánsok csökkenthetik a gyulladásokat és megvédik a sejteket a káros szabad gyököktől. Gazdag rostokban - a tökmagkrém a tökmagolajjal ellentétben ezekenek a rostoknak a 100%-át tartalmazza.
A tökmagot készítés előtt enyhén megpörköljük, hogy finom íze még jobban érvényesüljön. Kevés jó minőségű sót rakunk hozzá, majd krémesre őröljük, innentől pedig a felhasználásnak csak a fantázia szab határt.
Összetevők:
tökmag, só (<1%)
Átlagos tápérték /
Nutrition facts per 100 g:
Energia / Energy 2731 kJ / 536 kcal
Zsír / Fat 35 g
- amelyből telített / saturated 3 g
Szénhidrát / Carbohydrates 3 g
- amelyből cukrok / sugars 0 g
Fehérje / Protein 28 g
Só / Salt 0.5 g
Leírás és Paraméterek:
Tökmagkrém
Kenheted bármilyen szendvicsbe, vaj helyett. A mi javaslatunk: egy szelet jó minőségű (kovászos) kenyér, rá 1-2 tk tökmagkrém, rá cottage cheese, majd pár szelet paradicsom, végül rukkola vagy bébispenót, és már kész is a szuperfinom, fehérjedús és egészséges reggeli.
Azon túl, hogy finom:
Minden diétába beilleszthető: Vegán, Keto, Gluténmentes, Laktózmentes, Paleo, Tejfehérjementes
Alacsony a GI indexe
Magas a telítetlen zsírsav tartalma
Magas fehérje-, és rendkívül alacsony szénhidráttartalom : 28 g fehérje/100 g, 3 g CH/100 g
Sokoldalúan felhasználható :Smoothie-ba, zsalátaöntetkhez, mártásokba, kenyérre kenve...