Kaldeneker Marokkói sós citrom
Ez a savanyúság egy természetes ízfokozó, amit a marokkói konyha előszeretettel használ. Sós, erjesztett savanyúság, ami különleges ízt ad az ételnek.
A citrom héja az erjedés során megpuhul, a belső fehér réteg elveszíti kesernyés ízét, állaga pedig enyhén kocsonyás lesz.
Összetevők:
citrom 55 %, víz 41 %, tengeri só 3 %, rozmaring, pritaminpaprika
Allergének:
Származási hely: Magyarország
Tárolása:
Bontatlanul hűtés nélkül, napfénytől védett hűvös helyen 2 évig.
Felhasználása:
Használhatjuk fűszerként, ha savanykás ízt szeretnénk adni leveseknek vagy a raguknak. Marokkóban leginkább a híres tagine-ban használt fűszer. Nagyon jól illik a bárányhoz, a szárnyasokhoz vagy halakhoz. Ízesítheted vele a tonhalkrémet vagy bármilyen fehér húsú halat.
Töltőtömeg: 240 g
Tápanyag tartalom 100 g termékben:
Energia: 30 / 123 kCal / kJ
Zsír: 0,5 g
-ebből telített zsírsavak: 0,1 g
Szénhidrát: 4 g
-ebből cukrok: 0,7 g
Fehérje: 0,6 g
Só: 10,7 g