Így lesz egészséges kutyád!

CIBDOLCBD
2020.05.14 01:29

Így lesz egészséges kutyád!

Mindannyian azt szeretnénk, hogy a kutyánk egészséges legyen, és az is maradjon. De mit tudsz megtenni ezért? Hogyan tudsz úgy egészséges kutyust nevelni, hogy eközben minden nap öröm legyen a kutyádnak is? Máris elmondjuk!

A nem egészséges kutya

Nem nagyon lehet a témát túlbonyolítani: léteznek az egészséges kutyák, és a nem egészséges kutyák. Az, hogy egy kutya nem egészséges, nem jelenti azt feltétlenül, hogy beteg, inkább azt, hogy nem egészséges, nem él olyan életet. Összegyűjtöttünk tippeket, hogy mire érdemes odafigyelned.

Ne feledd az oltásokat!

A kutyakölyök három hónapos korára az anyatejbe természetesen átkerült védő antitestek elfogytak, és a kölyökkutyának oltásokra lesz ahhoz szüksége, hogy  megvédjük őt számtalan gyakori fertőző betegségtől, ideértve a parvovírust, valamint a veszettség elleni oltást is. Az állatorvos védőoltásokat is javasolhat kennel köhögés és Lyme-kór ellen. Ezek az oltások megmentik a kutya életét és egészségét.

Orvosi kontroll

A kutya nem olyan, mint egy kisgyerek, vagy egy felnőtt: nem fogja tudni elmondani neked azt, hogy pontosan mi baja van, sőt rengeteg olyan van, amit nem tud kimutatni sem. Éppen ezért fontos az orvosi kontroll. Akkor is el kell vinned a kutyádat az orvoshoz rendszeres időközönként, ha egyébként látszólag nincs baja.

Tréningezzetek

Ez egyébként neked sem fog ártani, éppen ezért érdemes tréningezni a kutyával, akár minden nap. Ő egy remek futótárs, de ha gondolod (és megtanítottad) akkor biciklizi is tud majd veled. A rendszeres testmozgás segíti a kutyát az egészséges testsúly megtartásában, edzi a szívét, miközben növeli az izomtömeget. Arra figyelj oda, hogy a kutya edzési igényei fajtától, nemétől, korától és egészségi állapotától függően eltérőek lesznek.

Figyelj a súlyára

Nincs annál rosszabb látvány amikor a kutyád hordótestűvé válik, mert nem figyeltél rá oda. Vegyünk egy labradort, amelyik mondjuk 32 kiló helyett 38. Ez nem tűnik sokkal többnek, de ez igazából 20%-kal több a keleténél. Mintha te 80 helyett 96 kiló lennél (vagy 55 helyett 66). Ez rengeteg, és abban a pillanatban ahogy a kutyád elhízik megnő a veszélye a szív és érrendszeri megbetegedéseknek, és évekkel hamarabb halhat meg.

Vitaminok

Rengeteg kutyatáp mondja azt, hogy a kutyák számára elengedhetetlen, nélkülözhetetlen anyagokat tartalmazza a  táp, de érted, ugye? Elengedhetetlen, nélkülözhetetlen. Ez nem azt jelenti, hogy azt, ami kell, esetleg extrákat, hanem a kötelezőt. Ezért néha pótold a vitaminokat, akár gyümölccsel, akár étrend kiegészítővel.

Mi azt javasoljuk, hogy legyen kutyád, hogy nevelj boldog, kiegyensúlyozott kutyát: kattints ide, és turbózd fel az immunrendszerét: Cibapet Házikedvenceknek