A természetes ecet jótékony hatásai a sokéves tapasztalat és a legújabb kutatásokon alapszanak.
Az ecet vércukorszintre gyakorolt hatása talán a leginkább kutatott terület, több tanulmányban vizsgálják az ecet lehetséges jótékony szerepét a 2-es típusú diabéteszben. A vizsgálati eredmények az étkezés előtt vagy közben elfogyasztott kis mennyiségű (kb. 1 evőkanálnyi) biológiai ecet csökkenti a postprandiális (étkezést követő) vércukorszintet, ugyanis az ecetben található egyik fő összetevő, az ecetsav gátolja a cukorbontó enzimek működését, elősegítheti az izmok glükóz felvételét, valamint lassíthatja a gyomor ürülését.
Az ecet anti-glikémiás hatásai fokozzák az inzulinérzékenységet, tehát inzulenrizesztencia esetén is ajánlott az étkezések előtti, vízzel higított fogyasztása.
A zsírbontó, és enyhe étvágycsökkentő hatása miatt a túlsúly kezelésében is hatékonyan használható.
Szív-érrendszeri hatások területén szintén reményteliek a kutatási eredmények. Heti legalább 5-6 vagy annál több alkalommal fogyasztott olaj- és ecet alapú saláta dresszing csökkentette az iszkémiás szívbetegség (az izomzat nem jut a megfelelő működéshez szükséges oxigénhez és tápanyaghoz) rizikóját.
A jó minőségű, élő ecet nagyban javítja a reflux és a gyomorégés tüneteit, érdemes rendszeresen fogyasztani.
Enyhíti az ízületi gyulladást, az ízületi merevséget és a köszvényt.
Az ecet gyógyszerként használva enyhítheti a különböző eredetű fájdalmakat, például a migrént és a fejfájást.
Antibakteriális, sőt antifungális hatása is régóta ismert: a keleti és népi orvoslás a természetes ecetet több ezer éve használja, bár a kutatások újabban váltak nagyon aktuálissá, mivel az antibiotikum-rezisztencia egyre több komoly gondot okoz a világban. Eredménnyel zárultak azok a kutatások, amelyek specifikus baktériumok túlszaporodása esetében vizsgálták az ecet jótékony hatásait, ilyenek pl. az E. coli, Staphylococcus aureus és a Candida albicans.
Az ecetben heteken át áztatott fekete bogyós gyümölcsökben megtalálható értékes anyagok, mint az antioxidánsok, polifenolok és ezen belül az antocianidok, valamint a vitaminok segítik felvenni a harcot az oxidatív folyamatok, a gyulladások, továbbá az öregedés hatásaival szemben.
A bogyósok hatóanyagainak védelmét az ecet savas közege biztosítja. A gyümölcs összetevők polifenolokban, ezen belül antocianinokban gazdag növények. Az antocianinok az erőteljes antioxidáns és gyulladásgátló hatásuk révén hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Tejmentes. Gluténmentes. Cukormentes. Tartósítószer-mentes.
A BIO Cider Froot VinegArt természetes összetevőivel pozitív hatást gyakorol a belső gyulladásokra, az oxidatív folyamatokra.
A minőségi biológiai ecet, és a benne áztatott gyümölcsök jótékony hatásai:
√ vércukorszint csökkentés
√ túlsúly csökkentés
√ antibakteriális és antifungális hatás
√ gyulladáscsökkentés
√ antioxidáns hatás
√ reflux és gyomorégés tünetek csökkentése
√ immunrendszer támogatás
Hogyan használjam?
A hatásmechanizmusa miatt javasolt a rendszeres szedése. A hagyományos felhasználás mellett (saláták, sajtok, húsok, főzelékek, szószok, pácok fűszerezése) ajánljuk az étkezések előtti rendszeres, vízzel higított fogyasztását, funkcionális élelmiszerként.
A készítmény természetes anyagokat tartalmaz, ezért színében, ízében és állagában enyhe eltérések adódhatnak, amik a termék minőségét nem befolyásolják!
Tárolás, felhasználás:
A termék kisgyermek elől elzárva tartandó.
Tárolás száraz, hűvös helyen, napfénytől védve.
Az időnként fellépő üledékképződés természetes jelenség. Fogyasztás előtt felrázandó.
Összetétel:
BIO fekete berkenye (Aronia melanocarpa) ágyon érlelt BIO almaecet (gyümölcs 25%), sűrített BIO almamust
Az összetevők mindegyike, minősített ökológiai gazdálkodásból származik.
Kiszerelés:
500ml